Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Attero
Locatie Dak van Drenthe


Het project

Het Drentse Wijster vormt de thuishaven van milieubedrijf Attero. Hun aanpak? Efficiency, duurzaam en veilig werken. Kernwaarden die Trisoplast deelt. Niet voor niets vormen we al decennia lang een belangrijke partner van Attero waarin we diverse projecten uitgevoerd hebben zoals onder-, tussen en bovenafdichtingen op hun stortlocaties. De bovenafdichtingen en vloeistofdichte voorzieningen die we tussen 2014 en 2022 in Wijster aanbrachten, zijn een fraai resultaat van die samenwerking.

Aanbrengen op snelheid

Het aanbrengen van de 1st fase van de bovenafdichting van “Het Dak van Drenthe” met een oppervlakte van ca 100.000 m2, op het terrein van de VAM, bleek meteen al een grote uitdaging.

Het geheel moest binnen een zeer korte termijn geheel afgedekt zijn omdat dat gedeelte uiteindelijk gebruikt moest worden voor het EK wielrennen 2023. De finish is op de VAM-berg, bekend van de Ronde van Drenthe en de laatste Nederlandse kampioenschappen. Het was door de provincie toegezegd dat Het Dak van Drenthe dan ook gereed zou zijn om er overheen te rijden. Het gehele terrein ligt er dan ook mooi glooiend bij met diverse steile  en vlakkere stukken wat voor Trisoplast geen probleem was om op aan te brengen.

Project in beeld

  • Dak Van Drenthe
  • Dak Van Drenthe (1)
  • Col1