De eigenschappen van Trisoplast maken deze minerale afdichting geschikt om te gebruiken binnen de industriële sector. Denk aan toepassingen bij tankterminals, milieustraten, overslagstations, recyclingbedrijven, waterzuiveringsinstallaties, composteerterreinen en shredderbedrijven.


Sterk isolerende werking

In de industrie wordt veel gewerkt met schadelijke of vervuilende stoffen. Die isoleer je niet met de eerste de beste afdichtingsoplossing. De complexe samenstelling van stoffen in de industriële sector vraagt om een afdichting die eenvoudig is aan te brengen op moeilijk bereikbare plekken, vaak tegen bestaande constructies aan. Tegelijkertijd moet die toepassing sterk isolerend of vloeistofdicht werken in verschillende klimatologische omstandigheden en bestand zijn tegen chemische stoffen. Trisoplast heeft al deze eigenschappen en dat maakt het tot de eerste keuze in de industrie.


Installatie ter plekke

Bij grotere projecten worden de verschillende componenten ter plaatse in een van onze mobiele menginstallaties gemengd en vervolgens geïnstalleerd. Door de toevoeging van een beperkte hoeveelheid water zwelt de bentoniet-klei op en vormt zo een netwerk van chemische verbindingen met het polymeer. Op deze manier ontstaat een sterke, hechte gelstructuur die aanzienlijk betere afdichtende eigenschappen heeft dan traditionele minerale afdichtingsmaterialen. Hierdoor krijgen vervuilende (vloei)stoffen geen kans om naar de bodem, de lucht of het (grond)water te lekken.

Gerelateerde projecten

Onze andere segmenten