´╗┐

Het project

De Braakmanshaven in Terneuzen is met zijn ligging tussen de mainports van Rotterdam en Antwerpen een uitstekende op- en overslagplek. Daar wordt de haven dan ook maximaal voor ingezet. Er zijn o.a. meer dan 40 opslagtanks voor olie aanwezig. Om lekkage te voorkomen, hebben we met Trisoplast een lekdetectielaag aangebracht.

Een totale opslagcapaciteit van ruim 472.000 kubieke meter. Dat is de totale inhoud van de 40 tanks die het opslagbedrijf Oiltanking in Terneuzen in zijn bezit heeft. De enorme bakken zijn bedoeld voor de op- en overslag van (petro)chemische producten. Olie vooral. Heel veel olie. Om verspreiding van eventuele lekkages hiervan in de grond en het grondwater onder de terminal te voorkomen, werd gekozen voor Trisoplast als vloeistofdichte onderafdichting.

Unieke eigenschappen

KWS Infra verzorgde het aanbrengen van de in totaal 21.000 m2 Trisoplast. De unieke eigenschappen van Trisoplast stelden ons in staat het mengsel ter plekke te produceren. Dit zorgde voor snel en effectief werk. De unieke eigenschappen zoals hoge chemische resistentie tegen olie, diesel, aceton etc, zijn goede eigenschap van het bestand zijn tegen hoge temperaturen en bij uitdroging (wat nagenoeg in ons klimaat niet zal gebeuren) geen scheurvorming waren genoeg voordelen om die hier toe te passen. De laag werd met een dikte van in totaal 7 centimeter aangebracht, waar nog eens 5 centimeter zandasfalt overheen kwam te liggen. Samen met de stalen tankbodem en de meter zandophoging ├│nder de Trisoplast-laag, vormt dit een van de veiligste fundamenten die er zijn.

Project in beeld

  • IMG_6373_Bewerkt.jpg
  • IMG_6382_Bewerkt.jpg
  • IMG_6393_Bewerkt.jpg
  • IMG_6031_Bewerkt.jpg