Binnen de grond-, weg- en waterbouw zijn afdichtende oplossingen absolute noodzaak. Van werkzaamheden aan parkeergarages en kelders tot het isoleren van kabels en leidingen: Trisoplast biedt de uitkomst. Waarom? Het materiaal is zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken eenvoudig te verwerken, waardoor het in de bouw en infra op grote schaal wordt gebruikt.


Uiteenlopende manieren

In de civiele bouwsector en bij infrastructurele werken is het belangrijk dat grond- en regenwater in goede banen worden geleid. Een degelijke afdichting zorgt daarvoor. Trisoplast is een minerale oplossing die zowel op grote oppervlakten als in kleinere ruimtes zeer goed is toe te passen. Het onderscheidt zich van andere producten door zijn hoge mate van flexibiliteit en duurzaamheid.  Binnen de bouw en infra kan het op uiteenlopende manieren worden gebruikt. Denk aan het maken van verticaal vloeistofdichte constructies, zoals bij kelderrenovaties, het afdichten van een tunnelbak of het brugdek van een ecoduct. Maar ook Trisoliner (Trisoplast in matvorm) is hiervoor in bepaalde situaties heel geschikt. Bij verticale afdichtingen hebben Trisoplast schermen of Trisolock kunststof damwanden de voorkeur. Deze laatste is gemaakt van gerecyclede kunststof.


Goede vervormbaarheid

Naast de veelzijdige toepassingsmogelijkheden, sluit Trisoplast gemakkelijk aan op doorvoeringen en constructies. Trisoplast heeft een zelfherstellend vermogen en een robuuste samenstelling. Daardoor is het veel minder gevoelig voor vaak onvermijdelijke scherpe elementen (steentjes, bouwafval etc.) in de onder- en bovenlaag. Door zijn kauwgomachtige eigenschappen heeft Trisoplast een goede vervormbaarheid die goed van pas komt bij een slappe ondergrond en bij zettingen van de bouwconstructie. Maar ook bij een omgeving die nog beweegt zoals bij een damwand.

Trisoplast heeft een hoog watervasthoudend vermogen en krimpt niet. Dat zorgt ervoor dat het zijn werking niet verliest bij uitdroging en er geen scheurvorming optreedt, wat bij traditionele klei- en leemafdichtingen wel het geval kan zijn. Dit alles maakt het een duurzame, veilige en eenvoudige afdichting die snel te installeren is.

Gerelateerde projecten

Onze andere segmenten