Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Land Securities Real Estate Investments
Locatie Swanscombe, Kent


Het project

Een oude steengroeve als erfenis van de cementindustrie wordt ontwikkeld als woongebied. 6.250 huizen. Diverse winkels en parken. En een enorm meer. Dat is, in a nutshell, het megaproject waar Trisoplast in 2009 een cruciale rol in speelde. Wij zorgden voor de aanleg van de plek waar het meer kwam te liggen en zorgden ervoor dat de plas, van bijna 18 hectare groot, zonder risico op verontreiniging van het grondwater beschermingsgebied, kon worden gerealiseerd.

Bijzonder project

Landscaping kent vele gezichten. En bij Trisoplast hebben we onze expertise op dat gebied al bij talloze mooie projecten kunnen inzetten. Maar het blijft toch altijd bijzonder om een aandeel te hebben in de bouw van een compleet nieuw dorp. De voormalige kalksteengroeve Eastern Quarry, gelegen bij Swanscombe (Groot-Brittannië) op een steenworp afstand van Londen, kreeg aan het einde van de zeroes een bijzonder nieuw bestemmingsplan: de door kliffen omrande vlakte zou worden heringericht als moderne leefomgeving. Het uiteindelijke doel? De bouw van ruim 6.250 woningen, diverse winkels en de aanleg van parken en een meer.

Perfecte Trisoplast-klus

Dat meer moest maar liefst 18 hectare groot worden. Aan de isolatie werden op dit prestigieuze project hoge eisen gesteld. Temeer ook omdat het meer zich boven een grondwaterbeschermingsgebied bevindt van waaruit veel gezinnen van hun drinkwater worden voorzien. Het meer sluit aan op een hoge rotswand waarboven aan de andere zijde direct een drukke snelweg loopt. Een perfecte klus voor Trisoplast. We brachten een laag van 7 centimeter aan en bedekten dit met nog eens een geotextiel en een toplaag van zo’n 100 tot 300 centimeter. De aansluitingen op de kliffen was een koud kunstje voor Trisoplast. Vanwege de grootte van het werk werd het product ter plekke gemengd door onze mobiele mengcentrale. Snel, effectief en met een prachtig meer als resultaat.

Project in beeld