Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Prise D’eau, Aannemersbedrijf Liebregts
Locatie Omgeving Tilburg


Het project

Prise D’eau is een prachtig golfresort, onder de rook van Tilburg. 27 holes en, uiteraard, heel veel uitgestrekte grasvelden. Om die dagelijks van water te voorzien, werd besloten een waterpartij aan te leggen van 25.000 m2. Zo blijft het grondwater gespaard en droogt de grond niet uit. Het werd één van onze mooiere Trisoplast-projecten van de afgelopen jaren.

Ter plekke geproduceerd

Eugène Timmermans was projectleider bij Prise D’eau: ‘De uitdaging in dit project zat hem in de tijd. De golfbaan moest voor een bepaalde tijd open, waardoor we de waterpartij in een kort tijdsbestek moesten aanleggen.’ Omdat het produceren van het Trisoplast-mengsel op een andere plek veel te omslachtig zou zijn en te veel tijd zou kosten, werd besloten het product ter plekke te produceren met het zand dat vrij kwam uit de ontgraving van de waterpartij. Weer een mooi voorbeeld van de flexibele en duurzame inzetbaarheid van Trisoplast. Zo werd er bespaard op transport en het inkopen van zand. 

Succesverhaal

Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij het project was de natuurlijke uitstraling van de vijver. Eugène: ‘Het is absoluut niet te zien dat we hier met Trisoplast gewerkt hebben. De natuurlijke vormen van de waterpartij worden door de Trisoplast laag prefect gevolgd. De van zichzelf al natuurlijk ogende laag is onzichtbaar weggewerkt onder een afdeklaag, niet alleen op de bodem zelf maar ook op de taluds en bij allerlei aansluitingen. ’ De waterpartij werd geheel volgens planning opgeleverd en past qua uitstraling perfect in de fraaie bosrijke omgeving van de golfbaan. Een succesverhaal voor opdrachtgevers én Trisoplast. Een hole in one, zullen we maar zeggen.

Project in beeld

  • Alan Rijks-Roy van Kalkhoven panorama.JPG
  • Prise d'eau 6_Bewerkt.jpg
  • Prise d'eau 1_Bewerkt.jpg
  • Prise d'eau 3_Bewerkt.jpg
  • Prise d'eau 5.JPG
  • Kaapstad 175